Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

De computers van een timmerbedrijf zijn besmet met een virus. Dit virus wordt onbedoeld doorgegeven aan klanten en leveranciers. Het timmerbedrijf kan aansprakelijk worden gesteld voor de kosten die klanten en leveranciers moeten maken om het virus te verwijderen alsmede de kosten voor het herstel van de gegevens en software.

Hackers krijgen ongeoorloofd toegang tot het netwerk, waarop o.a. financiële- en contactgegevens van klanten en medewerkers zijn opgeslagen. De kosten voor onderzoek en juridische verweerkosten tegen aansprakelijkheidsclaims lopen hoog op.

Door een datalek raken gevoelige gegevens van 1250 leveranciers en opdrachtgevers verloren. De kosten kunnen hoog oplopen; denk aan onderzoekskosten, herstelkosten, juridische kosten en aansprakelijkheidsclaims. Een datalek kost gemiddeld tussen € 180,00 per record. In dit geval dus totaal al snel € 225.000,00.

Een medewerker stuurt per abuis een verkeerde bijlage mee in een e-mail naar een opdrachtgever. Het bestand bevat vertrouwelijke informatie over een nieuw bouwproject alsmede de financiële gegevens hiervan. De aanpak van het incident en juridische kosten lopen op tot ruim € 200.000,00.

Een medewerker van een loodgietersbedrijf stuurt een e-mail met vertrouwelijke informatie per ongeluk naar een verkeerde afzender. Hierdoor komt gevoelige informatie van een grote klant bij een concurrent terecht. De klant daagt de loodgieter voor de rechter.

Een opzichter verliest zijn mobiele telefoon op de bouwplaats. Deze komt terecht in handen van criminelen die de telefoon ontgrendelen. E-mails van opdrachtgevers en samenwerkende ZZP’ers komen daardoor op straat te liggen. In de e-mails bijgesloten bouwtekeningen, contracten en persoonsgegevens worden openbaar gemaakt.

Een werknemer van een projectontwikkelaar stuurt intern een e-mail met negatieve opmerkingen over een nieuwe opdrachtgever. De e-mail wordt binnen het bedrijf naar anderen doorgestuurd en komt uiteindelijk ook buiten de organisatie terecht. De opdrachtgever trekt niet alleen zijn opdracht in, maar start ook een rechtszaak wegens laster.

Het computersysteem van een stukadoorsbedrijf wordt gehackt. Hierdoor komen namen, burgerservicenummers en geboortedata van werknemers komen op straat te liggen. Het bedrijf moet alle medewerkers informeren.

Een werknemer klikt op een kwaadaardige link in een ontvangen e-mail. Hierdoor wordt malware geïnstalleerd, die alle gegevens op de server versleuteld. Er moet een groot bedrag in virtuele munten (bijv. BitCoin) worden voldaan om de versleuteling ongedaan te maken.

Een laptop raakt verloren. Hierop stonden vertrouwelijke ontwerpplannen voor een lopend project en andere gevoelige informatie. De betrokkenen moeten worden ingelicht en het bedrijf kan aansprakelijk worden gesteld voor geleden schade van opdrachtgevers.

Het netwerk van een groot aannemingsbedrijf wordt gehackt. Gevoelige klantinformatie is in gevaar. Het bedrijf moet € 50.000,00 aan BitCoins betalen, alvorens de hack ongedaan wordt gemaakt. De juridische (verweers)kosten en incidentkosten lopen hoog op, tot ca. € 300.000,00.