Hoe mogen we je helpen?

Oldtimerverzekering
U bent zuinig op uw oldtimer en rijdt extra alert. Maar dat geldt helaas in het moderne verkeer niet voor alle weggebruikers. Om toch onbezorgd te kunnen toeren met uw klassieker bieden wij u een uitstekende oldtimerverzekering.

Een oldtimerverzekering is bedoeld voor auto’s en motoren die 25 jaar of ouder zijn en waarmee niet meer dan 7.500 km per jaar wordt gereden. Sommige verzekeraars hanteren zelfs een grens van 20 jaar voor een oldtimer. Voor een gering bedrag heeft u al een WA verzekering waarmee alle schade die u toebrengt aan anderen is verzekerd. Er zijn ook oldtimerverzekeringen die een casco dekking bieden. Daarmee wordt ook de schade vergoed aan uw klassieker.

Eerder oldtimer voor de verzekering dan voor de wegenbelasting
Pas als uw oldtimer minimaal 40 jaar oud is en op benzine rijdt, wordt uw klassieker volledig als oldtimer aangemerkt door de belastingdienst. Vanaf dat moment is uw klassieker vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Is het kentekenbewijs van uw oldtimer tussen 1975 en 1988 afgegeven, dan geldt er een overgangsregeling waarbij u in aanmerking kan komen voor een verlaagd tarief van de motorrijtuigenbelasting.

Uitkering op basis van taxatiewaarde
Kiest u voor een WA Plus of All Risk oldtimerverzekering, dan moet u in de meeste gevallen een taxatierapport overleggen aan de verzekeraar. Voor een klassieker die is getaxeerd en schade oploopt, krijgt u tot maximaal de volledige taxatiewaarde vergoed. Houd wel rekening met de geldigheid van het taxatierapport! Over het algemeen moet uw oldtimer om de drie jaar opnieuw worden getaxeerd.

WA, WA Plus of All Risk oldtimerverzekering?
Zodra u met uw oldtimer gaat deelnemen in het verkeer bent u als eigenaar verplicht om tenminste een WA oldtimerverzekering af te sluiten. Daarmee verzekert u zich tegen de schade die u door uw schuld aan anderen toebrengt. U kunt de WA verzekering van uw oltimer uitbreiden met verschillende dekking, zoals schade door noodweer en vandalisme of zelfs schade die u door uw eigen schuld aan uw oldtimer is ontstaan.