Hoe mogen we u helpen?

In een winkel wordt het POS-systeem gehackt. Hierbij worden de nummers van betaalpassen en creditcards van bijna 5.000 klanten buit gemaakt. De winkel draait op voor de kosten van de vervanging van alle betaalkaarten.

De website van een bekende webwinkel is zwaar beschadigd door een cyberaanval. Hierdoor kunnen er tijdelijk online geen artikelen meer worden verkocht. De schade door gederfde omzet loopt hoog op.

Hackers krijgen ongeoorloofd toegang tot het netwerk van een grote webwinkel, waarop o.a. financiële- en contactgegevens van klanten zijn opgeslagen. De kosten voor forensisch onderzoek en verweerkosten voor aansprakelijkheidsclaims lopen al snel op tot € 200.000,00.

Als gevolg van een hack, worden in een klantenportal de gegevens van alle klanten zichtbaar.

Bij een hack komen de inloggegevens van klanten op straat te liggen. De webshop draait op voor de kosten van de informatieverplichting richting alle gedupeerden en aansprakelijkheidsclaims. Daarnaast is de reputatieschade enorm.

Het netwerk van een kleine webwinkel is gehackt. Gevoelige klantinformatie is in gevaar. Het bedrijf moet € 50.000,00 aan BitCoins betalen, alvorens de hack ongedaan wordt gemaakt. De juridische (verweer)kosten en incidentkosten bedragen bijna € 250.000,00.

Een werknemer opent een onbekende bijlage in een hem toegezonden e-mail. Het blijkt om software te gaan dat direct malware op de computer installeert. Alle gegevens op de computer worden binnen enkele seconden versleuteld. De hackers eisen een groot bedrag in virtuele munten (bijv. BitCoin).

Door een datalek raken gevoelige gegevens van 700 klanten en medewerkers verloren. De kosten kunnen hoog oplopen (o.a. onderzoekskosten, herstelkosten, juridische kosten en aansprakelijkheidsclaims). Een datalek kost gemiddeld € 180,00 per record. In dit geval dus totaal al snel € 126.000,00.

Door een DDos (distributed denial of service) aanval, wordt het netwerk overspoeld met zoveel dataverkeer dat het uitvalt. De webshop van een plaatselijke bakkerij is hierdoor tijdelijk onbereikbaar. De bedrijfsschade, herstelkosten (zoals arbeidskosten om de website weer te laten functioneren) en de incidentkosten (zoals juridisch advies en onderzoek) lopen op tot enkele tienduizenden Euro’s.