Hoe mogen we u helpen?

 

 

WAARUIT BESTAAT JE OUDEDAGSVOORZIENING?


Wanneer je met pensioen gaat, krijg je geen loon meer van je werkgever of van je opdrachtgever. Je inkomen voor je oudedag kan uit verschillende onderdelen bestaan:

 

AOW


Allereerst bouw je AOW op over de jaren die je in Nederland woont of werkt. Je ontvangt vanaf je pensioendatum die uitkering van de Sociale Verzekeringsbank. Dit is een maandelijks basisinkomen, dat je blijft ontvangen totdat je overlijdt. De leeftijd waarop je AOW krijgt, was lang 65. Deze leeftijd wordt nu in stappen verhoogd. 

 

WERKGEVERSPENSIOEN


Met alleen AOW red je het vaak niet. Daarom bouw je bij veel werkgevers pensioen op via een pensioenregeling. Iedere maand wordt er pensioenpremie afgedragen. Je werkgever betaalt dan een deel van die pensioenpremie. Daarnaast betaal je vaak ook een eigen bijdrage, die van je salaris wordt ingehouden.

 

EIGEN PENSIOENAANVULLING


Zelfs wanneer je een AOW-uitkering én een werkgeverspensioen krijgt, kan dat niet genoeg zijn. Als je een tijdje minder hebt gewerkt, gescheiden bent of geen werkgeverspensioen krijgt omdat je zzp’er bent, kun je een pensioentekort hebben. Daarom kan het nuttig zijn om tijdig zelf iets aanvullends te regelen voor je pensioen. Bijvoorbeeld door een lijfrenteverzekering af te sluiten. Lees meer over wat je kunt doen om je pensioen aan te vullen.

 

Als zelfstandige


Ben je zelfstandig ondernemer en wil je weten wat jij kunt regelen voor je pensioen? Zzp'ers zijn als ondernemer zelf verantwoordelijk voor een oudedagsvoorziening als aanvulling op de AOW.

 

Nabestaande voorziening


Een partner verliezen is één van de ergste dingen die men kan overkomen. Als er dan ook nog eens grote financiële gevolgen zijn kan dit dubbel zo hard aankomen. Als huiseiggenaar met een hypotheek is er vaak een overlijdensrisicoverzekering voor het (gedeeltelijk) inlossen van een hypotheekschuld. Bij huurders is deze voorziening vaak niet aanwezig. Hierin kunnen wij met een financiële foto inzicht bieden, zodat je weet waar je aan toe bent wanneer je of je partner er alleen voor komt te staan.

Bij veel werknemers is het verzekerde partnerpensioen niet voldoende om de achterblijvende partner en eventuele kinderen financieel goed achter te laten. Dit kan een belangrijke reden zijn om te besluiten een extra tijdelijk partnerpensioen mee te verzekeren, die loopt tot de AOW-leeftijd van de partner. Dit is de Anw-hiaatverzekering of het nabestaanden overbruggingspensioen. 

 

Financiële foto

Wat is zo’n financiële foto precies? Zoals je weet is een foto een momentopname. Dat is ook precies wat de financiële foto is. Een momentopname van jouw financiële situatie. Hoe sta je ervoor met je pensioen, bij arbeidsongecshiktheid en overlijden? En hoe passen jouw toekomstwensen hierin?

Met de Financiële Foto krijg je in één keer een duidelijk overzicht van je huidige persoonlijke financiële situatie onder verschillende omstandigheden. Zo weet je exact waar je aan toe bent en als het nodig is kunnen we je helpen met advies voor een passende oplossing mocht dat nodig zijn. Het dient als basis voor financiële planning.