Hoe mogen we je helpen?

Ransomware: geen losgeld vergoeden als verzekeraar

Minister Grapperhaus roept verzekeraars op te stoppen met het vergoeden van losgeld betaald na een ransomwareaanval. De minister: "Het heeft mijn voorkeur dat de verzekeraar niet het losgeld vergoedt dat in handen van criminelen terecht komt, maar juist de geleden schade door het niet betalen van dit losgeld. Mijn opvattingen heb ik bij het Verbond van Verzekeraars onder de aandacht gebracht. Het Verbond van Verzekeraars heeft mij laten weten dat zij de geuite zorgen onder de aandacht zal brengen van de leden en hierover met hen in gesprek zal gaan."

Uitgangspunt in de aanpak van ransomeware, aldus Grapperhaus, is dat het van belang is om altijd aangifte te doen en het onwenselijk is om losgeld te betalen.

Verzekeringsmaatschappijen zouden volgens de minister extra nadruk op adequate cybersecurity van hun verzekeringsnemers kunnen generen door specifieke eisen te stellen, zoals het regelmatig maken van een back-up.

 

bron: https://www.vvponline.nl/nieuws/ransomware-geen-losgeld-vergoeden-als-verzekeraar


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 22-04-2020. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.