Hoe mogen we je helpen?

Controleer de kitnaden

 

Veel waterschade in de badkamer ontstaat door slecht onderhouden kitnaden. Omdat deze schade voorkomen had kunnen worden, valt deze niet onder je verzekering. Zorg er dus altijd voor dat je deze goed onderhoudt. Dit doe je door een schoonmaakmiddel zonder chloor te gebruiken en de kitnaden droog te vegen na het schoonmaken of douchen.

Kitnaden gaan ongeveer vijf jaar mee, hierna zullen ze dus vervangen moeten worden. Maar ook hier geldt: hoe beter ze onderhouden worden, hoe langer ze meegaan. Je kunt ze altijd tussentijds laten checken door een expert.


Controleer de kitranden
Slecht kitwerk kan ook een lekkage veroorzaken. Controleer daarom regelmatig of de kitrand nog intact is en goed hecht aan beide zijden. Het is vooral bij doucheputjes en de hoeken in een douche (de aansluiting van de vloer op de wand) van belang dat er geen beschadigingen zijn. Vaak heb je te laat door dat de kitranden hun werk niet meer goed doen en de waterschade kan dan behoorlijk zijn.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 22-12-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.