Hoe mogen we je helpen?

faillissement van Conservatrix

Op 8 december 2020 heeft de Rechtbank Amsterdam op verzoek van De Nederlandsche Bank het faillissement van Conservatrix uitgesproken. Dit maakte Conservatrix bekend via haar website en kwam als een totale verrassing. De aangestelde curatoren zijn vanaf de uitspraak van het faillissement verantwoordelijk voor afwikkeling van Conservatrix en zijn aangesteld om de belangen van de schuldeisers, waaronder de polishouders, te behartigen.

Op dit moment is nog niet duidelijk wat de concrete gevolgen van het faillissement voor polishouders zijn. In het belang van de polishouders onderzoeken curatoren of de verzekeringen van Conservatrix kunnen worden overgedragen aan een andere verzekeraar die financieel gezond is. Op korte termijn ontvangen de polishouders een persoonlijke brief, waarin namens curatoren meer informatie zal worden verstrekt, over het vervolg van het proces en de gevolgen voor de polishouders.

Relevante ontwikkelingen in het faillissement van Conservatrix zullen namens curatoren op de website van Conservatrix worden vermeld (www.Conservatrix.nl). De komende periode zal alle informatie, welke op dat moment gedeeld kan worden over de producten en dienstverlening van Conservatrix, op deze website worden gepubliceerd. Op deze site staat ook een speciale pagina met antwoorden op veel gestelde vragen.


Een aantal van deze vragen en antwoorden treft u ter informatie op de achterzijde van dit schrijven aan.

De Stichting Polishouders Conservatrix is opgericht door een groep bezorgde polishouders van Conservatrix. Het doel van de Stichting is om collectief de belangen van polishouders van Conservatrix te behartigen. Als polishouder kunt u zich vrijblijvend bij de Stichting aanmelden.

Op dit moment hebben wij geen nadere informatie dan dat op genoemde site staat.

 

Wat betekent het faillissement voor mij?

Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de concrete gevolgen voor de verzekeringnemers zijn. Curatoren onderzoeken dit en kijken hierbij naar een oplossing die in het belang is van de verzekeringnemers. Zo wordt er gekeken of uw verzekering kan worden overgedragen aan een andere verzekeraar. Wat het faillissement concreet voor u betekent is ook afhankelijk van de uitkomst van een eventuele overdracht. Zodra daar informatie over kan worden gegeven, zullen de verzekeringnemers hierover worden geïnformeerd.


Kunnen curatoren mijn verzekering overdragen?

Ja, curatoren kunnen uw verzekering op grond van de wet overdragen als de rechtbank Amsterdam daarvoor toestemming geeft. De voorwaarden van uw verzekering kunnen dan worden aangepast. Ook hiervoor dient de rechtbank Amsterdam toestemming te geven. Curatoren gaan de komende periode de mogelijkheden van een overdracht van (groepen van) verzekeringen onderzoeken en zij zullen u informeren zodra hierover meer bekend is.


Biedt mijn verzekering nog dekking

Hierover is in de brief die u van curatoren ontvangt nadere informatie opgenomen. Indien u op 20 december 2020 nog geen brief hebt ontvangen, adviseren curatoren u contact op te nemen met Conservatrix via relatiebeheer@conservatrix.nl.


Krijg ik nog een uitkering?

Dit verschilt per verzekering. Hierover is in de brief die u van curatoren ontvangt nadere informatie opgenomen. Indien u op 20 december 2020 nog geen brief hebt ontvangen, adviseren curatoren u contact op te nemen met Conservatrix via relatiebeheer@conservatrix.nl.


Krijg ik uiteindelijk het bedrag waar ik recht op heb?

Curatoren gaan op termijn een zogenaamde verificatievergadering organiseren. Op die vergadering wordt vastgesteld wie de schuldeisers van Conservatrix zijn. Daarbij wordt vastgesteld wat iedereen te vorderen heeft. De wet bepaalt in welke volgorde de vorderingen kunnen worden voldaan. Ook uw vordering wordt daarin meegenomen. Uw gegevens zijn bekend bij curatoren. U hoeft daarom uw vordering nu niet in te dienen. Curatoren berichten u als er meer over dit proces bekend is.


Moet ik nog premie betalen?

Hierover is in de brief die u van curatoren ontvangt nadere informatie opgenomen. Indien u op 20 december 2020 nog geen brief hebt ontvangen, adviseren curatoren u contact op te nemen met Conservatrix via relatiebeheer@conservatrix.nl.


Kan ik mijn verzekering nog afkopen?

Indien uw verzekering de mogelijkheid tot afkoop biedt, kunt u ook na de faillissementsdatum een verzoek tot afkoop indienen via relatiebeheer@conservatrix.nl. Het indienen van een afkoopverzoek betekent echter niet dat u direct een bedrag zult ontvangen. Naar de precieze gevolgen van een afkoop van uw polis zullen curatoren nog nader onderzoek moeten verrichten. Zij zullen daarover vóór 1 maart 2021 nadere informatie verschaffen. Indien u twijfelt of u wel of niet wilt afkopen, kunt u die beslissing ook nog nemen nadat die informatie door curatoren verschaft is.


Wanneer hoor ik meer?

Curatoren raden u aan om de website van Conservatrix (www.conservatrix.nl) regelmatig te bezoeken. Indien er nieuws is, zullen curatoren dit op de website vermelden. Curatoren zullen zowel medio januari als medio februari 2021 een bericht op de website van Conservatrix (www.conservatrix.nl) plaatsen waarin u kunt lezen wat de voortgang is. Medio februari zullen curatoren tevens nadere mededelingen doen over hoe het proces verder zal verlopen vanaf 1 maart 2021. Op dit moment is dit nog niet duidelijk

Bron: www.conservatrix.nl


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 09-12-2020. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.