Door de meeste verzekeringsmaatschappijen wordt een goedgekeurd alarmsysteem vereist, dit geld met name voor voertuigen met een hoge nieuwwaarde om het diefstal risico te verlagen. Wat meest niet bekend is is dat de geldigheid van het neveikigingscertificaat verloopt en herkeurd dient te worden. 

Het niet aanwezig zijn van een geldig certificaat heeft als gevolg dat het inbraak/diefstalrisico niet of beperkt verzekerd is.

Daarom adviseren wij u regelmatig te controleren of het certificaat nog geldig is. 

Controle geldigheid

Op de website van Kiwa SCM is er een nieuwe kentekencheck beschikbaar. Nieuw is dat er ook een functie is waarbij particulieren een mail kunnen ontvangen wanneer hun certificaat (bijna) verloopt.

De meeste certificaten die worden uitgegeven hebben een bepaalde geldigheidsduur. Certificaten voor alarmsystemen voor personenauto’s zijn bijvoorbeeld na afgifte drie jaar geldig en moeten daarna jaarlijks gekeurd worden. Met de zoekfunctie kan men inzien of een certificaat op het voertuig nog geldig is en eventueel wanneer het systeem gekeurd dient te worden.

Bekijk hier de kentekencheck

Erkende inbouwbedrijven

Kiwa SCM erkende inbouwbedrijven kunnen voertuigen certificeren en periodieke keuring uitvoeren op uw beveiligingssysteem wanneer uw certificaat is verlopen of als de auto is voorzien van een af-fabriek alarmsysteem is voorzien maar is deze niet gecertificeerd omdat de auto bijvoorbeeld als import uit het buitenland komt.

Bekijk hier de erkende bedrijven