Hoe mogen we je helpen?

Met een uitvaartverzekering verzekert u zich tegen de kosten van uw begrafenis of crematie. Als u overlijdt, betaalt de verzekeringsmaatschappij (een deel van) de kosten.

Het kan een rustgevende gedachte zijn dat uw nabestaanden uw uitvaart niet (volledig) zelf hoeven te betalen. En u hoeft zich geen zorgen te maken of u voldoende spaargeld nalaat.

Soorten uitvaartverzekeringen
Uw nabestaanden kunnen een bedrag uitgekeerd krijgen of de verzekering verleent één of meerdere diensten. Hieronder de meest voorkomende vormen van een uitvaartverzekering. Combinaties zijn ook mogelijk:

Kapitaalverzekering
Bij overlijden krijgt u een bedrag uitgekeerd waarmee uw nabestaanden de uitvaart betalen. De hoogte van het bedrag hangt af van de premie en de polisvoorwaarden.


Naturaverzekering
U ontvangt geen geld, maar goederen en diensten die bij een uitvaart horen. Veel verzekeringsmaatschappijen kennen een basispakket. Dit basispakket bevat de standaardonderdelen van een uitvaart. U kunt daarnaast een aanvullende verzekering afsluiten voor extra mogelijkheden.


Koopsom uitvaartverzekering
U legt eenmalig een bedrag in bij de verzekeringsmaatschappij. Van dat geld wordt (een deel) van uw uitvaart vergoed.

Gratis Kinderdekking

Het is bij veel maatschappijen mogelijk om kinderen gratis tot bijvoorbeeld leeftijd 18/21 mee te verzekeren op de verzekering van de ouders. Dat klinkt in eerste instantie voordelig maar per saldo is dat het vaak niet want zodat de gratis kinderdekking komt te vervallen is er geen dekking meer. Als er dan een nieuwe verzekering moet worden gesloten is de premie hoger.

Voorbeeld:

Leeftijd verzekerd bedrag premie per maand  gedurende totale premie 
         
4 jaar € 10.000 € 13.68 20 jaar € 3.283,20
         
18 jaar € 10.000 € 17.67 20 jaar  €4.248,80

Automatische indexatie
Veel uitvaartverzekeraars maken het gemakkelijk voor u: zij bieden namelijk een indexatieservice aan waarbij het verzekerde bedrag automatisch meegroeit aan de hand van de kosten van een gemiddelde uitvaart. Let er wel op dat ook de maandelijkse premie meestijgt. 

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u zelf aangeven of u wenst dat de verzekering automatisch wordt geïndexeerd. Ook tijdens de looptijd (de periode waarin u premie afdraagt) van de verzekering is het mogelijk om de automatische indexatie van de polis uit te zetten. Weer aanzetten lukt vaak niet meer. Er zijn ook maatschappij welke alleen uivaartverzkeringen hebben waarbij indexatie verplicht is of die een vijfjaarlijkse automatische verhoging kennen. 

 

Wat kost een uitvaart

Wilt u weten wat en uitvaart conform uw wensen momenteel kost klik dat op de inventarisatietool aan de linkerkant.