Hoe mogen we je helpen?

 

Je woont samen in een huurwoning. Met zijn tweeën kunnen jullie de huur en andere vaste lasten prima betalen. Maar wat gebeurt er als jij of je partner overlijdt? Kan de ander dan wel blijven wonen waar jullie nu wonen? Kun je de huur, verzekering, gas, water, licht en de belasting betalen als je partner er niet meer is?

Veel mensen sluiten een ORV af als ze een huis kopen. Ook bij een huurhuis is het slim om over een overlijdensrisicoverzekering na te denken. Met deze verzekering laat je je nabestaanden financieel verzorgd achter.

De kosten
De kosten van een ORV hangen voor een groot deel af van de leeftijd en de gezondheid van de aanvragers, de gewenste looptijd en het te verzekeren bedrag. Jonge, gezonde mensen kunnen voor een maandpremie van tien a vijftien euro al een redelijk bedrag verzekeren. Voor een ORV moet altijd een gezondheidsverklaring worden ingevuld. Voor advies- en bemiddelingswerkzaamheden brengen wij een vast bedrag in rekening. Wij informeren je daar vooraf over.

Inzicht in de situatie
Om een goede keuze te maken, is het van belang dat je inzicht krijgt in de situatie na overlijden. Hoe blijven je nabestaanden dan achter? In hoeverre is dan de huur nog op te brengen? Is er een nabestaandenpensioen? Is er ander vermogen uit bijvoorbeeld spaargeld of een erfenis? Dat heb je niet meteen duidelijk. Overleg daarom met ons wat voor jou en je nabestaanden de beste keuze is

 

Scherpe autopremie?
meer informatie
Inboedel voldoende verzekerd?
meer informatie