Hoe mogen we je helpen?

Geen uitvaartverzekering. Wie betaalt de rekening?

 

Geen uitvaartverzekering. Wat nu?


Met een uitvaartverzekering worden de kosten van een begrafenis of crematie helemaal of voor een groot deel vanuit die verzekering betaald. Maar wat doe je als een van je dierbaren geen uitvaartverzekering heeft en komt te overlijden? 

Wat als iemand geen uitvaartverzekering heeft?


Niet iedereen sluit een uitvaartverzekering af. Wat er gebeurt als iemand overlijdt die niet verzekerd is, is voor iedereen anders. Misschien heeft je dierbare wel een uitvaartkoopsompolis of depositofonds waarmee de uitvaart kan worden betaald. Het zou ook kunnen dat hij of zij er zelf geld voor opzij heeft gezet.

Wanneer je dierbare helemaal niets heeft geregeld voor zijn uitvaart, zijn de kosten voor de erfgenamen. Hoe hoog de kosten precies zijn, is afhankelijk van de persoonlijke wensen van de nabestaanden. Een uitvaart kost gemiddeld € 7.500. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van de keuzes die daarbij worden gemaakt.

Geen geld voor de uitvaart?

Soms kunnen nabestaanden de kosten van de uitvaart niet betalen en is er ook geen noemenswaardige erfenis, of zijn er zelfs alleen maar schulden. Wie betaalt de uitvaart als hier geen geld voor is? De wet schrijft dan voor, dat de nabestaanden als opdrachtgever toch de rekening krijgen. Het maakt ook niet uit of ze de erfenis wel of niet accepteren. Maar als je echt geen geld hebt voor de uitvaart, kun je hiervoor bij de gemeente bijzondere bijstand aanvragen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-03-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.