Hoe mogen we je helpen?

Milieuschade ook voor huurders!!

Milieuschadeverzekering

Calamiteit
Bij een calamiteit kan er schade aan het milieu ontstaan. Hiervoor bent u als ondernemer aansprakelijk. De milieuschadeverzekering zorgt ervoor dat de hieraan verbonden kosten zijn verzekerd.

Het opruimen van een milieuschade is een kostbare zaak. Het opruimen van verontreinigd bluswater kan zomaar € 50.000,- kosten. Uiteraard kan ook een lekkend koelsysteem of een lekkende benzinetank een behoorlijke schade veroorzaken. Een milieuschadeverzekering is dan ook geen overbodige luxe.

Risico- of schuldaansprakelijkheid
Bij risico-aansprakelijkheid moet er sprake zijn van een oorzakelijk verband tussen de bedrijfsactiviteiten en de milieuschade. Bij gevaarlijke of mogelijk gevaarlijke activiteiten bent u risico-aansprakelijk voor de schade aan het grondwater, voor directe of indirecte bodemverontreiniging, voor schade aan of verloren gaan van beschermde dieren of plantensoort of schade aan de natuurlijke leefgebieden.

Bij niet gevaarlijke werkzaamheden alleen indien geval van schuld bent u aansprakelijk voor schade aan of verloren gaan van beschermde dieren of plantensoort of schade aan de natuurlijke leefgebieden.

Veel kansen op een claim waarvoor u de milieuschadeverzekering dekking verleend.

Eigenaar of huurder
Het uitgangspunt in de wet is dat de vervuiler betaald. Dus als huurder bent u aansprakelijk en heeft u een milieuschadeverzekering nodig. Het is dus niet van belang dat u geen eigenaar bent van het bedrijfsgebouw.

Als eigenaar van een onroerend goed kan het zijn dat u ondanks dat u niet de vervuiler bent toch aansprakelijk gesteld wordt. De schade wordt door de overheid verhaalt op de veroorzaker. Het probleem doet zich voor indien deze niet te achterhalen is of failliet is. U wordt als eigenaar alsnog aansprakelijk gesteld. Een milieuschadeverzekering is ook voor u als bezitter van belang.

Asbest
De asbestschade komt veel in het nieuws. Asbest zorgt bij brand of storm snel voor een grote schade. Indien er dus sprake is van asbest op uw locatie is een milieuschadeverzekering noodzakelijk.

Andere verzekeringen.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)

  • Vaak alleen dekking voor schade die plotseling en onzeker is en niet het rechtstreekse gevolg is van een langzaam (in-)werkend proces.
  • Vaak geen dekking voor schade op de eigen locatie.

Brandverzekering (gebouwen, inventaris & goederen)

De dekking voor opruiming- en saneringskosten op een brandpolis zijn veelal beperkt vanwege:

  • Geen ondergrondse opruiming.
  • Geen dekking buiten de verzekerde locatie
  • Beperking tot verzekerde gevaren
  • Geen opruiming van bodem- en waterverontreiniging
  • Gelimiteerde verzekerde som


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 28-02-2020. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.