Hoe mogen we je helpen?

Storm 10-02-2020

De meest gestelde vragen bij storm- en hagelschade

Storm- en hagelschade is altijd vervelend. Om u alvast te voorzien van antwoord op uw mogelijke vragen, hebben wij hieronder de meest gestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden voor u genoteerd.

k heb schade aan het dak van mijn woonhuis / aan mijn overkapping, wat moet ik doen?
Maak foto’s van de beschadigingen en vraag een offerte op bij een dakdekker / aannemer. Houdt er rekening mee dat ook daar de wachttijden fors kunnen zijn. Wij adviseren u noodmaatregelen te nemen om meer schade te voorkomen. Als sprake is van een gedekte schade vergoedt de verzekeraar ook de kosten die u heeft gemaakt om meer schade te voorkomen.

Ik wil een aantal werkzaamheden zelf doen, hoe werkt dat?
U kunt uw eigen uren bijhouden, deze worden vergoed tegen circa Eur 15,- netto per uur. Bewaar de materiaalbonnen en lever deze te zijner tijd aan in combinatie met een specificatie van het aantal gewerkte uren.

Ik heb ook waterschade in de woning, hoe werkt dat?
Vraag bij een schilder of stukadoor een offerte op en maak foto’s van het beschadigde. Als u de stukken naar ons toezendt, vragen wij u ook om duidelijk te vermelden hoe het water uw woning is binnen gekomen.

Ik heb waterschade aan mijn laminaatvloer en nu?
Maak foto’s van de beschadigde vloer en vraag een offerte op voor het vervangen hiervan. Vermeld ook de leeftijd van het beschadigde laminaat.

Mag ik bepaalde reparaties al uit laten voeren?
Noodreparaties kunt u direct uit laten voeren. Noodreparaties zijn nodig om verdere schade te voorkomen en die moet u toch laten uitvoeren (ook al zou u de schade niet vergoed krijgen). Maak foto’s en houd de eigen uren bij als u zelf de noodreparatie uitvoert.

Er zou een expert komen, maar ik heb nog niets gehoord, hoe kan dat?
Ook de expertise organisaties hebben een grote hoeveelheid schademeldingen. Het kan dus zijn dat daar een achterstand is ontstaan. De afdeling planning doet er alles aan om alle afspraken in te plannen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 10-02-2020. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.