Hoe mogen we je helpen?

Lekkage via dak en dakgoten

Een opstalverzekering sluit u af om uw huis te beschermen tegen dreigende gevaren. Een opstalverzekering biedt ook dekking voor schade die veroorzaakt wordt door een lekkage, behalve als het om een lekkage gaat die u had kunnen voorkomen.

Opstalverzekering lekkage
Valt lekkage nou wel of niet onder de dekking van de opstalverzekering? Lekkage valt in principe onder de dekking, maar er zijn een aantal voorwaarden.

Schade door lekkage wordt gedekt door de opstalverzekering als het veroorzaakt is door één van onderstaande zaken:

  • Door lekkage van de centrale verwarming, waterleidingen of hierop aangesloten installaties.
  • Door lekkage als gevolg van het kapot vriezen van cv- of waterleidingsbuizen.
  • Schade als gevolg van een lekkage bij de buren wordt niet altijd gedekt. Mocht uw opstalverzekering hier geen dekking voor bieden, kunt u deze schade wellicht op de aansprakelijkheidsverzekering van de buren verhalen.
  • Door lekkage van daken of dakgoten.

Daklekkage verzekerd

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, is daklekkage verzekerd. Het betreft hier de gevolgschade.  De eventuele reparatiekosten aan het dak of de dakgoot worden meestal door een opstalverzekering niet vergoed.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-11-2019. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.