Hoe mogen we je helpen?

Met levenstestament houdt u regie

Ook in uw omgeving zult u ze kennen. Mensen die vanwege dementie, hersenaandoening of anderszins hun eigen zaken niet meer kunnen regelen. Wilt u – als het u zou overkomen – zelf de regie in handen houden, dan biedt het levenstestament u daarvoor de mogelijkheid. Daarin kunt u de nodige voorbereidingen treffen.

Het levenstestament biedt een overzichtelijk geheel van uw wensen voor situaties waarin u niet meer voor u zelf zou kunnen zorgen. U kunt daarin alles opnemen wat u belangrijk vindt in die – nu nog onvoorziene – situaties. Het gaat er om dat u vooraf controleerbaar maakt wat in een dergelijke situatie niet meer controleerbaar is. Bijvoorbeeld als u gewend bent om jaarlijks schenkingen te doen aan uw (klein)kinderen. Wat moet er gebeuren als u zelf niet meer in staat bent die beslissing jaarlijks zelf te nemen?

Wanneer wilt u nog wel medische handelingen ondergaan en wanneer niet meer? Wie mag uw bankzaken behartigen? Wat moet er met waardevolle bezittingen gebeuren? Naar welk verpleeghuis wilt u en wie mag daarover beslissen? En nog veel meer praktische zaken.

In het levenstestament regelt u zaken die tijdens uw leven om beslissingen vragen. Voor wat moet gebeuren na uw overlijden is een “gewoon” testament noodzakelijk.

Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met een notaris daar dit niet tot onze werkzaamheden behoren maar we het wel belangrijk vinden dit kenbaar te maken. .

bron: Notarispraktijk Interwaert.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 04-09-2019. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.