Hoe mogen we je helpen?

Onverzekerd op je e-skate of step!!

Duizenden gebruikers van kleine elektrische voertuigen als stepjes, mini-trikes, skateboards, monowheels en e-skates lopen grote risico’s. Omdat deze apparaten niet op de openbare weg mogen rijden, draaien de ’bestuurders’ zelf voor de kosten op als ze een ongeval veroorzaken.

Daarvoor waarschuwt het Verbond van Verzekeraars aan de vooravond van de thuiskomst van vakantiegangers die in het buitenland veelal wel legaal op dergelijke apparaten rond mogen rijden.


Ook Veilig Verkeer Nederland (VVN) slaat alarm omdat ouders geen weet hebben van de regelgeving en lukraak in het buitenland elektrisch speelgoed voor hun kinderen kopen. Onderzoek van de veiligheidsclub wijst uit dat meer dan de helft er niet van op de hoogte is dat lichte elektrische voertuigen hier verboden zijn.

Oneigenlijk gebruik van e-voertuigen kan een boete van 380 euro opleveren. „Bovendien loop je de kans dat het voertuig in beslag genomen wordt. De officier van justitie bepaalt wat ermee gebeurt”, aldus het OM.

Bron: de telegraaf 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 12-08-2019. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.