Hoe mogen we je helpen?

Onjuiste opgave opleiding is schending mededelingsplicht

Een vrouw die niet haar juiste opleidingsniveau meldde bij het aanvragen van een autopolis voor hoger opgeleiden van Promovendum kan fluiten naar een uitkering. Volgens de rechtbank Rotterdam schond de vrouw met een vbmo-achtergrond haar medelingsplicht door MBO aan te kruisen in plaats van Overig. De vrouw claimde 14.250 euro wegens brandschade aan haar Audi A3.

De rechter: "[Eiseres] heeft gesteld dat zij een vmbo-opleiding heeft gevolgd. Zij heeft bij de vraag naar hoogst afgeronde opleiding het vakje MBO aangevinkt, volgens haar een logische keuze omdat MBO de meest toepasselijke en vergelijkbare opleiding is. In deze redenering wordt zij niet gevolgd. De vraag is, anders dan door [eiseres] gesteld, zonder toelichting duidelijk en eenduidig, net als de antwoordmogelijkheden. Tussen die antwoordmogelijkheden staat niet de optie vmbo. [eiseres] had het vakje ‘overig’ dienen aan te klikken. Er wordt immers niet gevraagd naar een toepasselijke of vergelijkbare opleiding, maar naar de genoten opleiding. Deze vraag is dus onjuist beantwoord door [eiseres]."

Volgens National Academic, waarvan Promovendum een handelsnaam is, wordt iedereen die Overig aanklikt automatisch geweigerd. De doelgroep van Promovendum is immers hoger opgeleiden.

 

Bron: https://www.vvponline.nl/nieuws/onjuiste-opgave-opleiding-is-schending-mededelingsplicht


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 02-08-2019. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.