Hoe mogen we je helpen?

Autovakantie: welke producten voor in de auto mogen niet ontbreken?

In het hoogseizoen kiezen veel mensen ervoor om met de auto op vakantie te gaan. Reizen met de auto biedt veel voordelen: je kunt gaan en staan waar je wilt en je bent niet afhankelijk van openbaar vervoer. Tijdens een lange autorit zijn er een aantal producten die niet mogen ontbreken in de auto. Zeker in noodsituaties. Wij zetten er een aantal op een rij. 

Veiligheidshamer
In noodsituaties is een veiligheidshamer van levensbelang. Naast dat je met zo’n hamer ramen kunt inslaan, beschikt de veiligheidshamer over een gordelmes. Kom je bekneld te zitten, dan snijd je hiermee veilig en snel je gordel door. Advies: om een hamer zowel aan de passagierskant als aan de bestuurderskant te plaatsen. Zorg dat de hamer goed vast zit, daarmee voorkom je dat je de hamer niet kunt vinden in een noodsituatie.

Brandblusser
Hoewel de kans op een brand in de auto klein is, het raadzaam om een brandblusser mee te nemen in de auto.. In geval van brand is dit een levensreddend apparaat. Rijdt je door naar Polen dit jaar? Dan is een brandblusser zelfs verplicht.

Siphon pomp
Als je zonder benzine komt te staan en je weet niet waar het dichtstbijzijnde tankstation is, dan is een siphon pomp handig. Met een siphon pomp hevel je vloeistoffen makkelijk over van de ene benzinetank naar de andere. Het enige dat uw klant naast een siphon pomp nodig heeft, is een vriendelijke automobilist die je aan benzine kan helpen.

Gevarendriehoek en veiligheidshesje
In bijna alle Europese landen is het meenemen van een gevarendriehoek en een veiligheidshesje verplicht. Je moet in staat zijn naderende bestuurders te waarschuwen dat hij stilstaat. 

Ducttape
Ducttape is zelfklevend, olie- en waterbestendig en daarom uitermate geschikt in noodsituaties. Met ducttape repareer je snel een loshangende bumper of zelfs een gebarsten ruit.

Powerbank
Extra stroom is altijd handig. Veel apparaten vreten stroom en bij pech is het wellicht onmogelijk om de accu van de auto te gebruiken. Met een powerbank heeft je een extra accu op zak. Hierdoor heb je geen last van een bijna lege accu van je smartphone of andere elektrische apparaten.

Startkabels en verbanddoos
Het ligt misschien voor de hand dat je startkabels en een verbanddoos meeneemt op reis , maar het zal je verbazen hoeveel mensen dit vergeten. Met deze producten in de auto kan een hoop narigheid worden voorkomen.

Pechhulp

Een goede voorbereiding is het halve werk.. Toch is het niet altijd mogelijk om zelf het probleem op te lossen en dan is professionele hulp erg prettig. Pechhulp dekking biedt daarom uitkomst. Hierbij krijg je bij pech 24 uur per dag en 7 dagen in de week hulp van experts. Reis je naar het buitenland, dan raden we aan Europadekking aan de verzekering toe te voegen. Hiermee staat ook in het buitenland hulp voor je klaar. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 01-06-2019. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.