Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

 •  071-5217099

Hoewel relatief nieuw, is de cyber risk verzekering aan een razendsnelle opmars bezig. Verzekeraars zien de risico's  en springen daar op in. Bijna ieder bedrijf of organisatie dient zich in ieder geval af te vragen of zij ook een cyber risk verzekering nodig heeft.

De traditionele brand- en aansprakelijkheidsverzekeringen bieden voor deze ‘nieuwe’ risico's geen of nauwelijks dekking.

Een gerichte (computer) hack of het verlies van een laptop kan grote gevolgen hebben. Denk maar aan verlies van klantinformatie of personeelsgegevens, het in verkeerde handen komen van betaalkaartgegevens, schade aan het IT netwerk of derving van online inkomsten en reputatieschade.

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor. De cyberaanvallen bij internetbankieren, DigiNotar en diverse gemeenten waar vertrouwelijke informatie is gelekt, zijn actuele voorbeelden die de media hebben gehaald. Bij uw relaties komt dit wellicht niet in deze omvang aan de orde, maar cyberrisico's kunnen een fors financieel risico vormen voor uw zakelijke relaties.

Maar liefst 98 procent van de ondernemers krijgt te maken met een vorm van cybercrime of dataverlies. Wij bieden daarom de cyberverzekering aan. De verzekering die dekking biedt tegen de gevolgen van inbreuk op data. Inbreuk op data is een incident waarbij gevoelige, beschermde of vertrouwelijke gegevens; gekopieerd, overgedragen, gestolen of gebruikt worden door een persoon die niet bevoegd is om deze handelingen uit te voeren.

Net als op het gebied van risicomanagement, arbeidsre-integratie en wagenparkbeheer geldt dat bij MKB specialistische kennis op dit vlak vaak niet in huis is. Geldt voor veel bedrijven immers niet dat de diefstal van data veel meer schade oplevert dan de diefstal van computerapparatuur? Net als bij overige verzekeringen geldt voor deze digitale risico's dat preventiemaatregelen de kans op omvang van een schade kunnen beperken, maar wat als het echt mis gaat? Ondanks de preventiemaatregelen tegen bijvoorbeeld brand verzekeren we ons tegen dit risico voor als het onverhoopt een keer misgaat. Waar val je op terug indien het ondanks de viruscanner en firewall een keer goed misgaat?

 

De Cyber en Data Risks verzekering

De Cyber en Data Risks verzekering omvat zes onderdelen:

1. Systeeminbraak: deze module dekt de eigen kosten als gevolg van inbraak op systemen of data:

 • kosten van forensisch onderzoek
 • kosten van communicatie met klanten, toezichthouders, justitie, creditmaatschappijen en andere belanghebbenden
 • kosten voor extra klantenondersteuning, bijvoorbeeld via een call centre
 • kosten van crisismanagement, reputatieherstel en pr-campagnes.

2. Privacy: deze module dekt de gevolgen van gestolen privacygevoelige gegevens:

 • kosten van onderzoek door bijvoorbeeld justitie of creditcardmaatschappijen
 • claims van individuele personen
 • boetes opgelegd door toezichthouders, of andere verplichte vergoedingen.

3. Digitale aansprakelijkheid: als de website of e-mail onbedoeld het auteursrecht schendt, laster verspreidt of een virus bevat, dekt deze module de hieruit voortvloeiende schade af.

4. Hacking: deze module dekt de schade, veroorzaakt door hackers:

 • reparatie, vervanging of herstel van websites, programma's of data
 • kosten van gestolen software of data
 • kosten van onderzoek en advies in systeembeveiliging
 • kosten van forensisch onderzoek naar de oorzaak van een hacking

5. Afpersing: deze module beschermt uw relatie tegen de schade van hackers die de website of data gijzelen. Uw relatie krijgt bijstand van security-adviesbureau NetDiligence en eventueel betaald losgeld wordt vergoed.

6. Omzet verlies door cyberaanvallen: als een DDos-actie of andere aanval op de computersystemen van uw relatie, leidt tot omzetverlies, bijvoorbeeld door uitval van een webwinkel, is dit gedekt onder deze module.